A Long Walk in Wintertime (Libby Purves)

4point.jpgalongwalkinwintertime.jpg

What a delightful book! Quite magnificent… Nej, skämt åsido – fina brittiska relationsböcker är verkligen inte min cup of tea. Det är mycket möjligt att jag inbillar mig, men de känns många gånger pryda och fega, och när de innan vändpunkten ska ned med handlingen i smutsen och eländet går de inte hela vägen, utan stannar på en ansenlig nivå. Dessutom är de så evinnerligt segstartade att man storknar. Den här boken är ett bra exempel på allt det, därför att den är helt OK skriven och det inte är några direkta fel eller brister någonstans, men harmlösare och neutralare roman får man leta efter.

 

Handlingen är följande: en familj med en dotter och en son splittras när frun på sin egen födelsedag får veta att maken varit otrogen med en av sina 20 år yngre studenter och att studenten till och med utfört en abort som studentens föräldrar fått reda på och nu hotar att gå till tidningarna med. Familjens dotter är självständig och tuff, läser på internatskola, medan den två år yngre sonen är ensam i skolan och mår ännu sämre när familjeklimatet försämras. När han ska hälsa på fadern som flyttat till en annan stad hoppar han på impuls av tåget mitt ute i ingenstans. Jakten på pojken blir förstås det som återförenar familjen och får maken och hustrun att än en gång finna sina riktiga känslor för varandra. Originell? Vad betyder det?

 

Karaktärerna är inte värda att gå in på mer än så, de är Bridget Jones-stereotyper allihop… Det enda bra med boken är framsidan, den var riktigt fin (även om jag inte tycker att den alls passade till boken).

 

Det kanske märks att jag är lite sur för att jag inte kan ge boken sämre betyg. Det är som sagt inga direkta fel på den men jag blir så trött när jag upptäcker att jag har slösat min tid på en intetsägande liten gråsugga istället för en riktig bok. Man borde vara tyst om man inte har något nytt att komma med… Jag har verkligen inte mer att säga. Känner du med dig att du har lust att läsa något tråkigt, spring till biblioteket och låna den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s